diumenge, 25 d’agost del 2013

El pelatge d'una xinxilla

Hola a tots i a totes! Avui us vinc a parlar del pelatge de les xinxilles, juntament amb la desgràcia i les virtuts que aquest aporta als nostres millors amic. Abans de començar us heu de fer la següent pregunta: per què estan en perill d'extinció les xinxilles? Comencem!

Les xinxilles estan en perill d'extinció per culpa del seu pelatge. Cm tots ja sabeu elles tenen un pelatge molt suau i molt dens. De fet és l'animal que té més pelatge per centímetre quadrat (20.000 pèls per centímetre quadrat). Això les converteix en un objectiu per a les botigues de marca. 

El que fan és matar-les per treure'ls-hi la pell i així fer abrics molt cars. Per fer un sol abric es necessiten moltes xinxilles. Elles tenen aquest pelatge per protegir-se del fred, ja que viuen en llocs on les temperatures gairebé sempre són negatives. 

Algunes coses que podem fer per cuidar el pelatge de la nostra xinxilla i fer que ella/ell estiguin sans:
  • No mullar mai el seu pelatge. Si els hi cau una o dues gotes d'aigua no passa res, però si es mulles senceres les hem de eixugar ja que es podrien morir. Si es mulla moltes vegades el pelatges es fa mal bé. El mateix passa amb la calor. 
  • Ens hem d'assegurar que tinguin sorra a la seva piscina. D'aquesta manera elles es cuiden el seu pelatge amb banys de sorra. 
Espero que us hagi agradat. Fins la pròxima!


Resultat d'imatges de chinchilla en peligro de extincion
Notícia que anuncia que les xinxilles estan en perill d'extinció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada