dijous, 30 de setembre del 2021

Com cuidar les nostres xinxilles durant l'estiu?

Hola a tots i a totes! Avui us porto una entrada on us vull parlar sobre un tema molt important. Les xinxilles són animals preparats per climes molt freds (recordem que viuen a Los Andes a una alçada de 4.500 metres), per tant, a l'estiu hem de tenir especial cura de les nostres mascotes per tal que no els hi passi res, sobretot si vivim en zones molt caloroses.

Les xinxilles tenen un abric de pell durant tot l'any. Durant el fred hivern és molt útil, però, us imagineu portar un abric de pell durant l'estiu? Doncs això és el que els hi passa a elles i, per tant, hem d'intentar que pateixin el menys possible.

A continuació us deixo uns quants consells per aplicar quan faci calor:

  • Situeu la gàbia on hi hagi corrent d'aire. En el meu cas la tinc al costat del balcó (mai dintre el balcó) i durant l'estiu els hi obro la porta d'aquest per tal que hi passi aire. És curiós veure com les dues xinxilles van a la planta més alta de la gàbia i s'hi estiren per estar més fresques. IMPORTANT: aquesta és una molt bona opció, però heu d'anar amb molta cura i assegurar-vos sempre que totes les portes de la gàbia estan correctament tancades.
  • Assegureu-vos que sempre tinguin aigua fresca. Sembla una ximpleria, però és una cosa molt important. Durant l'estiu no espereu que s'acabin l'aigua per canviar-la, cada dos dies com a molt poseu aigua nova que estigui fresca. Important remarcar que no heu de posar gel, aigua massa freda pot fer mal a les xinxilles. Està clar que les xinxilles que viuen en el seu hàbitat natural beuen aigua pràcticament congelada, però les nostres mal ho han fet i no estan acostumades, per tant, no poseu gel.
  • Intenteu que hi hagi ombra dintre de la gàbia. Això ho podeu aconseguir de diverses maneres. Una d'elles és posant una tela fina al sostre de la gàbia. Semblaria contraproduent, però la gràcia està en el fet que la tela ha de ser molt fineta i no aguantar la calor. D'aquesta manera no augmentes la temperatura i crees ombra on les teves mascotes estan més còmodes. També pots posar algun element com una caseta dintre de la gàbia on es puguin refugiar. Recentment n'he posat una i l'utilitzen molt.
Una manera de saber si estem fent bé la nostra feina és el pelatge de les xinxilles. Com nosaltres, les xinxilles també suen i quan ho fan el seu pèl deixa d'estar tan brillant i tan fi. Per tant, si veiem que les nostres xinxilles tenen el pelatge més dens i poc brillant és que estan passant calor i hem de fer alguna cosa al respecte.

Ja esteu més que preparats per fer front a aquest estiu que està per venir. Qualsevol dubte, si us plau, utilitzeu els comentaris. Ens veiem a la propera entrada!

Xinxilla simulant estar de vacances


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada