dijous, 23 de setembre del 2021

Joquines i llaminadures

Hola a tots i a totes! L'entrada d'avui para d'un tema que crec que no he tractat suficient en aquest blog i és molt important per la bona salut dels nostres rosegadors. Avui vull explicar-vos els principals elements que faran que la vostra xinxilla no s'avorreixi a la seva gàbia i mantingui una bona salut. Comencem!

Com tots sabem les xinxilles normalment viuen en una gàbia, però, el que pocs ens parem a pensar és en la quantitat d'hores que s'hi passen tancades allà dintre. Pot ser, aquest any passat amb la quarantena deguda a la situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 ens hem pogut fer a la idea de com és viure sempre tancats en algun lloc. Per tant, és molt important que les nostres xinxilles tinguin de tot per poder jugar. I no només jugar, les nostres xinxilles són rosegadors, per tant, necessiten molts elements per rosegar i poder mantenir les seves dents en bon estat i, per tant, mantenir un bon estat de salut. Com heu pogut comprovar, les xinxilles es cuiden soles (es banyen, es netegen, mantenen una bona higiene) però els hi hem de facilitar tot el que necessiten per fer-ho.

Teniu diferents elements que els hi poden donar. Per començar parlarem de les joguines de fusta. Aquests objectes els hi agraden molt, col·locats en llocs estratègics de difícil accés els hi proporciona hores de joc intentant arribar a la joguina amb una gran recompensa. És important que aquestes joguines estiguin fetes de fusta apta per rosegar. Podeu trobar de molts tipus: des de pastanagues de fusta que es collen a la gàbia fins a gronxadors on es poden gronxar. També, però, us haig de dir que les seves preferides són els troncs petits i les pinyes. Sí, sí; els troncs i les pinyes! Per tant, quan aneu al bosc no dubteu en agafar grans quantitats de troncs petits i pinyes (sempre comproveu que estiguin en bon estat) per les vostres xinxilles.

A continuació parlarem de les llaminadures. Aquestes també poden ser bons elements per tal que les vostres xinxilles arrosseguin. N'hi ha de molts tipus. Algunes d'elles es poden penjar a la gàbia i les xinxilles s'han d'esforçar per tal d'arribar-hi; jo sempre procuro tenir un parell d'aquestes a casa. També n'hi ha d'altres que són boles compactes de fenc que les poden portar d'un costat a un altre de la gàbia i anar-les rosegant. A part de facilitar la cura de les dents també s'alimenten del seu aliment principal: fenc.

A banda d'aquestes llaminadures, també podem trobar d'altres únicament nutritives com els pèsols dessecats. Aquestes llaminadures també són els fuits secs. Tant els pèsols dissecats com els fruits secs agraden molt a les xinxilles, però hem de vigilar i posar racions controlades; igual que no donaríem moltes llaminadures a un nen petit no donarem moltes llaminadures a una xinxilla. Jo recomano que els fuits secs s'utilitzin com a premi, en el meu cas els hi dono una ametlla cada vegada que surten pel passadís. Els pèsols dissecats us poden ajudar si les vostres xinxilles no els hi acaba d'agradar el pinso que mengen, a mi m'ha anat d'allò més bé.

Espero que aquesta entrada us hagi ajudat i que ara la vostra xinxilla tingui tot un parc d'atraccions a la seva gàbia. Qualsevol dubte, si us plau, no dubteu en fer-m'ho saber en els comentaris! Fins a la propera entrada!

Esquerra: llaminadura que es penja; Centre: pèsols dessecats; Dreta: joguines de fusta







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada