dimecres, 22 de setembre del 2021

Tenir cura del pelatge de les nostres xinxilles

Hola a tots i a totes! Avui us porto una entrada on us parlaré sobre com podem cuidar el pelatge de les nostres meravelloses mascotes. És veritat que elles soles són molt independents i s'ho poden fer tot, però no està malament si les amanyaguem una miqueta. Comencem!

Les xinxilles tenen un pelatge molt peculiar, com tots sabem. Només cal mirar-les per veure que semblen una bola de coto fluix. Però encara sorprèn més el tacte que té: tan fi i abundant que les estaries tocant tot el dia. Doncs per tal que aquest pelatge segueixi així podem ajudar a les nostres mascotes.

No cal fer barreges estranyes ni complicar-se la vida, només necessitem un raspall per mascotes. Els podeu trobar a les botiges d'animals o per internet. Aquests raspalls desfan els nusos que les nostres mascotes es provoquen dia a dia i, a més a més, pentinar-les els hi proporciona un massatge a les arrels que provoca que el pelatge creixi millor i més fort.

Podeu aprofitar l'estona que els deixeu córrer per la casa per estar una estona amb elles i així pentinar-les. Al principi tindran por, ja que el raspall és un objecte nou i desconegut, però a la llarga s'acostumen i els hi agrada.

Però deixeu-me que us expliqui un secret. A les xinxilles no els hi acaben d'agradar els raspalls per mascotes, elles prefereixen els raspalls de dents! Exactament com ho heu llegit, els hi encanta que siguin raspallades per raspalls de dents. De fet, la Kirara sempre es queixava quan la raspallava amb el raspall normal, i d'ençà que vaig provar el raspall de dents no només no s'ha tornat a queixar, sinó que li encanta!

Normalment a les xinxilles els hi agrada que els hi raspallis la panxa, darrere les orelles i a les galtes. A vegades, també es poden deixar raspallar els bigotis i tot! Cada xinxilla, però, és un món, per tant, dediqueu temps a la vostra mascota per saber què li agrada i què no.

Doncs aquí teniu una mica més d'informació per cuidar a la vostra xinxilla. Espero que us hagi estat útil. Ens veiem aviat!


Raspall per mascotes a l'esquerra i raspall de dents a la dreta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada