dimarts, 14 de setembre del 2021

Recordatoris generals

Hola a tots i a totes! Com ja fa molt de temps que no ens veiem per aquí, segurament hi ha gent nova. Per tant, malgrat que teniu moltes de les entrades endreçades per etiquetes on podeu consultar informació del vostre interès, crec que és recomanable tornar a fer una entrada fent un petit recordatori de tot allò que és essencial a saber per totes les persones que han comprat una xinxilla i van una miqueta perdudes. Comencem!

Les xinxilles són rosegadors que originàriament provenen de la Serralada de Los Andes a Sud Amèrica, on viuen a una alçada de 4.500 metres. Viuen en colònies on es cuiden i protegeixen mútuament. El seu pelatge les aïlla del fred i com és tan fi i esponjós es van començar a fer abrics de xinxilla arreu del món. Són animals molt petits, per tant, ja podeu imaginar la qualitat de xinxilles que es necessiten per confeccionar un d'aquests abrics. Actualment són animals en perill d'extinció i les seves colònies s'han vist reduïdes en nombre.

Són animals nocturns, per tant, és important que dormin de dia. Les persones que acabin d'incorporar una xinxilla a la seva vida s'haurà d'adaptar per poder facilitar aquest son tan reparador que necessita la seva nova mascota.

La seva gàbia ha de ser suficientment gran perquè puguin saltar. Hi ha persones que tenen tota una sala habilitada per xinxilles, però com no tothom s'ho pot permetre, l'alternativa és una gàbia. Aquesta jo recomano que tingui mínim cinc pisos amb:

  • Fenc
  • Piscina i sorra perquè es puguin banyar
  • Menjar
  • Element per rosegar
  • Joguines de fusta i de menjar
També cal saber que, per les xinxilles que viuen en una gàbia, és molt recomanable que es deixin córrer per casa una vegada al dia entre 30 minuts i una hora. Aquesta activitat que els hi agrada molt i on pots reforçar el teu vincle amb la teva mascota s'ha de fer en un entorn segur: no hi ha d'haver cables, ja que els roseguen i es poden electrocutar, cap porta ni finestra oberta que condueixi a l'exterior, cap forat (per petit que sigui) per on es puguin ficar, ja que semblen grans, però es poden colar per qualsevol lloc. Important que sapigueu que, en ser rosegadors, mossegaran fustes i parets, per tant, recomano tenir troncs i altres joguines per evitar que això passi.

Aquesta entrada només mostra els trets més generals que necessiteu per "sortir del pas". Us recomano que, si voleu donar una bona vida a la vostra nova mascota, llegiu diferents llibres i pàgines web per informar-vos de totes les opcions que teniu i mireu quina us convé millor. Un bon lloc per començar seria aquest mateix blog ;)

Ens veiem a la propera entrada!


Xinxilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada