dijous, 7 d’octubre del 2021

Raons per les quals tenir a casa dues o més xinxilles

Hola a tots i a totes! Avui us porto una entrada que, segurament, molts de vosaltres ja tindreu clara. Durant tots aquests anys he estat repetint en moltes ocasions que les xinxilles són animals que viuen en grup, però avui i aquí vull dedicar una entrada sencera a donar per explicat aquest tema tan important per les nostres mascotes.

Com molt de vosaltres sabreu, entre els animals que habiten la Terra podem trobar diferents comportaments segons les espècies: n'hi ha que viuen en manada com les zebres, d'altres en solitari i només busquen altres animals de la seva espècie en l'època d'aparellament com els guepards, d'altres que viuen en parella com els pingüins i d'altres que viuen en colònies com les xinxilles.

Les nostres mascotes són originàries de la Serralada dels Andes a Sud Amèrica; allà viuen a una vertiginosa alçada de 4.500 metres. En un inici (quan les xinxilles no estaven en perill d'extinció) vivien en grups formats per centenars d'elles. Però, actualment i a causa de la seva situació, les colònies han anat disminuint. Aquestes colònies en coneixen com a C. Lanigera.

En altres paraules, són animals que des de sempre han habitat en companyia d'altres individus de la seva espècie. Quan nosaltres comprem una xinxilla podem arribar a pensar que, com mai ha conviscut amb altres xinxilles exceptuant el període de lactància, no sentirà aquest buit de no tenir amb qui compartir el seu dia a dia, però no podríem estar més equivocats.

És cert que la nostra xinxilla mai haurà conviscut amb altres xinxilles i que d'alguna manera "no sap el que s'està perdent" però no serà una xinxilla completament feliç. Per ser-ho hauria de tenir una altra xinxilla com a mínim per poder passar la vida juntes, tal com ho fan en llibertat.

Per tant, estimats lectors, si esteu pensant a comprar una segona xinxilla o agafar-ne dues de cop no li doneu més voltes, dues xinxilles juntes es fan companya tota la vida, entre elles i a vosaltres també.

Així que ara sí que sí, dono per explicat i exposat aquest tema. Espero que us hagi estat útil l'entrada. Fins a la propera entrada!
Grup de Xinxilles








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada