dimarts, 1 de novembre del 2016

La reproducció

Hola a tots i a totes! Avui us porto un especial de La Meva xinxilla. Durant aquest cap de setmana llarg que no he penjat res, he estat preparant una sèrie d'entrades que des de fa temps us volia penjar. Aquesta serie d'entrades són quatre i parlen sobre la reproducció de les xinxilles. Aquesta és la primera. Comencem! 

Les xinxilles podem dir que són madures sexualment quan tenen una edat de vuit mesos. Hi ha casos que es produeix bans, però,si volem que la nostre xinxilla es quedi embarassada, hem de tenir en compte que la femella ha de tenir vuit mesos d'edat i pesar, com a mínim 450g. Això és molt important, perquè si no, aquesta podria córrer riscos durant l'embaràs i/o en el part.

Les femelles entren en zel un cop al més. Encara que els dies entre l'un i l'altre no sempre són exactes, i el temps entre ells també pot variar. Quan la femella està en zel, els símptomes són que la vulva està de color vermell, inflada i humida.

En aquest punt, començarà el seguici del mascle. Aquest ballarà al voltant de la femella movent la cua pel terra, com si fos una escombra, i fent sorolls. Si la femella vol, començarà la còpula. Aquestes són ràpides, però es poden repetir varies vegades. Normalment es fan a les nits.

Hi ha una cosa el qual ens indica que la còpula s'ha produït: el tap copulatiu. Aquest és una massa sòlida que es desprèn de la vagina, unes hores després de la còpula. Més o menys, mesures uns 2,5cm de llarg i uns 6mm de diàmetre.

Si el trobem, no ens dona la seguretat de que la femella estigui embarassada, però si que és molt probable. 

Aquesta és la entrada número 1 d'avui. Espero que us hagi agradat, fins ara! 


Tapón Copulatorio
     
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada