dimarts, 4 d’octubre del 2016

Fractures

Hola a tots i a totes! Avui torno a parlar de coses que poden afectar de forma negativa a les nostres xinxilles. Avui us vinc a parlar de fractures. Malgrat no ho pensem les xinxilles també es poden trencar coses, així que us vinc a parlar de què fer per ajudar-les.

Com tots nosaltres sabem i hem comprovat, les xinxilles són animals molt curiosos i intrèpids. Sempre estan buscant llocs nous per on ficar-se. Per aquest motiu són propenses a patir fractures i accidents. Val a dir que el que podem fer per intentar evitar això, és proporciona-lis un lloc segur a dins i fora de la gàbia. És molt important.

Si per desgràcia ens trobéssim amb la situació de que la nostre xinxilla s'ha trencat alguna cosa, hem d'anar al nostre veterinari. Ja sabeu que jo us recomano que al mòbil o a algun lloc accessible per vosaltres tingueu a mà una adreça d'un veterinari. Aquest li posarà una placa de rajos X i determinarà el tractament més adequat. 

També li posarà el que calgui perquè el dolor no sigui tan fort, ja sigui mitjançant antibiòtics, una dosis extra de calci. El que faci falta per ajudar a la nostre mascota més apreciada.

A part de fractures d'un os, també es poden fracturar les dents. També hem d'anar al veterinari, en aquest cas. A les xinxilles els hi torna a créixer les dents,de manera adequada. 

També hi ha una altre part que es poden trencar les xinxilles, i és la cua. Això pot passar si les estirem d'elles i això els hi pot provocar una amputació. Les con seqüències serien una pèrdua de l'equilibri. Molt amb compte amb això!

Hi ha coses que també podem fer nosaltres, com proporciona-lis camamilles per via oral, per calmar-les i també donar-lis alfals, per el calci.

Us deixo l'adreça del veterinari d'Exòtics de Barcelona i algunes dades més per si us les voleu apuntar:
Carrer de Balmes, 423, 08022 Barcelona
Telèfon: 934 17 89 22

I aquí ho teniu. Fins dijous!
Resultat d'imatges de manzanilla
Camamilla
Resultat d'imatges de alfalfa
Alfals


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada