dijous, 10 de novembre del 2016

La higiene

Hola a tots i a totes! Ja estic aquí amb la segona entrada d'avui. Aquesta també va sobre la salut de la nostre xinxilla. Una cosa molt important i de la que no he parlat fins ara és la higiene. I per mantenir la nostre xinxilla sana, és molt important. Comencem! 

El primer de tot és saber que les xinxilles no es poden mullar, per rentar-les. Aquestes es donen banys de sorra que, per elles, és com una dutxa per nosaltres. A una xinxilla els hi hem d'anar traient i posant la piscina amb la sorra. Si està tota la estona allà la utilitzaran per fer les seves necessitats i no per banyar-se. 

La sorra sempre ha d'estar neta i tu tries, en funció de la teva xinxilla, el temps que li deixes la piscina dins la gàbia. Si ens passem d'estona notarem que la nostre xinxilla té més picors, es rasca molt més sovint. Pel contrari, si ens quedem curts, notarem que el seu cabell queda tot junt en lloc de separat i brillant, ho sabrem perquè utilitza el terra per rebolcar-se. 

Totes les xinxilles muden el pèl. Ho fan dues vegades a l'any: a la tardor i a la primavera. Quan això passa notarem que hi ha més pèl lliure per la gàbia i notarem una desigualtat de mides dels cabells. Això es soluciona pentinant-la per treure aquests cabells. 

Les potes, les orelles, les dents i els ulls, normalment no necessiten molta atenció, encara que no els hem de deixar oblidats. Per les potes hem de vigilar que no s'assequin molt. Les dents han de créixer rectes cap a vall i han de tenir un to groguenc. Les orelles i els ulls hem de mirar que no se li hagi quedat sorra després del bany que pugui causar una infecció. 

Doncs aquesta és la segona entrada. Aquí la teniu. Espero que us hagi agradat. Fins ara!

Resultat d'imatges de chinchilla bañandose y dando besitos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada