dimarts, 1 de novembre del 2016

L'embaràs

Hola a tots i a totes! Ja torno a estar aquí. Ara us porto la segona entrada de les quatre entrades de l'especial de La Meva Xinxilla. Així que sense més demora... Comencem!

El temps de l'embaràs dura uns 111 dies. Encara que, en la majoria de casos es compleix, hi ha excepcions, i en aquestes pot durar entre els 105 i el 118 dies. Des de que hem trobat el tap copulatiu, hem de començar a comptar els dies. És important, ja que si veiem que es demora d'anar al veterinari perquè pot existir algun tipus de problema.

Durant el primer més de l'embaràs no podrem notar cap diferència. És a partir dels 50 dies que podrem notar lleugers canvis. Per exemple, el seu pes augmentarà, i per aquest motiu hem de portar un control setmanal. 

 Hem de tenir en compte que cada xinxilla és diferent. Més o menys, pel pes, es pot saber quantes cries porten. Si pesen, de més, uns 120g normalment porten un, però hi ha vegades que porten dos. Això depèn de cada xinxilla. Normalment poden portar des de una cria fins a cinc. Només en casos molt puntuals s'ha vist un de sis. 

Durant l'embaràs notarem com la panxa i les mamelles augmenten de mida. També observarem com la mare menja i beu més aigua de lo normal, es cansa més fàcilment i en ocasions es tomba de costat. Sobre tot és en el últim més quan augmentaran. Hi ha ocasions on si la femella està tranquil·la, podem arribar a veure les cries com es mouen. 

Els últims dies, si palpem amb la llema dels dits, molt suaument, la panxa de la femella, notarem que està més dura. 

La alimentació durant l'embaràs i la lactància és molt important, com per la femella, i com per les cries. Aquesta ha de ser rica en vitamines i minerals. No hem d'oblidar una aportació extra de calci per la formació de les cries. A la seva dieta hem d'augmentar la ració de pinso.

Si per algun motiu les coses creieu que no van bé, hem d'anar al veterinari de seguida. 

I aquesta és la segona entrada. Espero que us hagi agradat i fins ara!  

Resultat d'imatges de chinchilla embarazada


    
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada